Piano Life Saver

Uw piano krimpt en zet uit. Ja, ook terwijl u dit leest. Bescherm uw piano of vleugel tegen te grote schommelingen in de luchtvochtigheid met de Piano Life Saver van Dampp-Chaser.


De relatieve luchtvochtigheid in een ruimte schommelt in de loop van een jaar. Uw piano heeft daar van te lijden. Door het krimpen en uitzetten van de houten delen ontstemt hij en gaan bewegende delen vastlopen of juist rammelen. Bovendien worden de houtvezels op den duur blijvend beschadigd. Er ontstaan zelfs scheuren in bijvoorbeeld het klankbord, dat daardoor de voor een goede klank benodigde spanning verliest.

De Piano Life Saver beschermt uw instrument met zijn meer dan 9000 onderdelen tegen de schadelijke gevolgen van schommelingen in de luchtvochtigheid. Piano Life Saver wordt in de pianobranche alom gewaardeerd vanwege zijn effectieve luchtvochtigheidsstabilisatie. Hierdoor wordt een altijd goede werking en verlengde levensduur bewerkstelligd.
De Piano Life Saver zorgt er voor dat alle onderdelen probleemloos functioneren bij een constante relatieve luchtvochtigheid van circa 48%.

Het Piano Life Save systeem bestaat uit drie hoofdbestanddelen. Ten eerste de Humidistat die de luchtvochtigheid registreert. Dan de Dehumidifier die vochtige lucht verdrijft bij te grote luchtigheid. En tenslotte de Humidifier die de lucht bevochtigt bij te grote droogte.

De Piano Life Saver kan zowel in vleugels als in piano's ingebouwd worden.